Samhällsvetenskapliga fakulteten

Rättigheter, rättighetskamp och kulturarv

• Plats: Engelska parken Hus 4: 2007
  • Arrangör: Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism och Teologiska fakulteten
  • Kontaktperson: Prof. Mattias Gardell
  • Kulturevenemang

Bokrelease av följande böcker:
100 % kamp Rättigheter och kulturarv (antologi)
50 rättighetskamper i Sverige 1890-2017 (bokkatalog)

100 % kamp Rättigheter och kulturarv (antologi): I denna antologi har tolv forskare och aktivister valt ut ett kampområde som de antingen själva varit del av och agerat i eller som de ägnat sig åt inom sin forskning. De medverkande aktivisterna är alla aktiva i samtida rättighetskamper och bidrar med aktuella inifrånperspektiv av kamp; det handlar om samers, dövas, transpersoners rättigheter, om funktionsrätt och om hbtq­kamp.

50 rättighetskamper i Sverige 1890-2017 (bokkatalog): För ett år sedan gjordes ett upprop till civilorganisationer, arkiv och museer om att komma in med uppslag, material eller förslag på vilka rättighetskamper i Sverige vi alla behöver bli påminda om i en tid då mänskliga rättigheter är hotade.
Webbpage