Samhällsvetenskapliga fakulteten

• Datum: 06 oktober21 oktober
  • Plats: Botaniska trädgården Linnésalen, Orangeriet Linneanum, Villavägen 6
  • Webbsida
  • Arrangör: Gustavianum i samarbete med Uppsala linneanska trädgårdar och Almedalsbiblioteket.
  • Kontaktperson: Per Erixon
  • Utställning, Kulturevenemang

A Sense of Space är en utställning med ett urval av den engelska konstnären
Lynne Browns verk, för att uppmärksamma att Uppsala universitet köpt in två tavlor med motiv från Visby och Uppsala.

Utställningen visas på Almedalsbiblioteket i Visby den 24 mars–6 april, och i Orangeriet i Botaniska trädgården i Uppsala 6–21 oktober.

Lynne Brown inledde sin karriär med att arbeta som målerikonservator, men började samtidigt måla egna tavlor. Sedan 20 år är hon verksam som konstnär och är baserad i Cambridge i Storbritannien. Brown utforskar i sitt måleri temat plats och rumslighet. Hennes tavlor avbildar olika platser men också känslan av dessa platser. Hon är intresserad av att fånga den förnimmelse av rumslighet som uppstår när vi möter en plats för första gången, men som också finns i de mest vardagliga och välbekanta rummen.

A Sense of Space