Föreläsning med hedersdoktor Lejla Demiri

• Kontaktperson: Mattias Martinson
  • Telefon: 0704250472
  • Föreläsning

Öppen föreläsning med Professor Lejla Demiri, utsedd hedersdoktor 2019 vid Teologiska fakulteten, med titeln Islamic Theology of the ‘Other’: A Case Study from 17th Century Damascus. Föreläsningen ges på engelska.

Lejla Demiri är Chair of Islamic Doctrine vid Eberhard Karls Universität Tübingen. Hennes forskningsområden kretsar kring islamisk teologihistoria, teologiska interaktioner mellan kristendom och islam under europeisk högmedeltid, osmansk intellektuell historia, islam och religiös pluralism, islamiska manuskript och interreligiös dialog. Demiris omfattande vetenskapliga produktion och undervisningserfarenhet har bidragit till utvecklingen av islamisk teologi i det europeiska sammanhanget. Hon har också bedrivit ett viktigt kontinuerligt arbete med att bygga ut den interreligiösa dialogen mellan muslimska, judiska och kristna akademiker.