Samhällsvetenskapliga fakulteten

Kompletterande utbildning för utländsk psykologexamen

2017-03-17

Fotografi på skylt vid institutionen för psykologi.

Nu blir det möjligt för personer med utländsk psykologexamen att komplettera sin utbildning för att få svensk psykologexamen.

Höstterminen 2017 startar Uppsala universitet kompletterande utbildning för personer med utländsk psykologexamen.

För personer med utländsk psykologexamen krävs i vissa fall kompletteringsutbildning för att få svensk psykologlegitimation. Det gäller framför allt personer med examen utanför EU/EES-området. En kompletteringsutbildning startar nu vid Uppsala respektive Lunds universitet på uppdrag av regeringen.

– Vi har tänkt oss 15 platser men vi vet inte hur många som kommer att söka eftersom vi aldrig har haft det här tidigare, säger Monica Buhrman, studierektor och kontaktperson för utbildningen på institutionen för psykologi.

Kompletteringsutbildningen är på 120 högskolepoäng och studierna planeras med hänsyn till din tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet.

Ansökan senast 18 april.