Ny bok om judarnas historia i Sverige (New book on the History of the Jews in Sweden)

• Date: –12:00
  • Location: Hugo Valentin - centrum, Engelska parken Engelska parken Plan 1, Hus 4
  • Lecturer: Carl Henrik är forskare vid Historiska institutionen, Hugo Valentin-centrum. Han är bland annat engagerad i Judiska museet i Stockholm och regelbundet återkommande expert i TV-programmet ”Vem tror du att du är?”
  • Website
  • Organiser: Samarrangemang mellan Forum för judiska Studier och Hugo Valentin centrum
  • Contact person: Carl Henrik Carlsson

Den 17 oktober 10:15–12:00 diskuteras ett kapitel av Carl Henrik Carlssons kommande översiktsverk om Judarnas historia i Sverige, gemenligen kallat Valentin 2.0. Kapitlet behandlar den nazistiska eran och har rubriken ”Under extraordinärt tryck 1933–1948”. Den som vill gå på seminariet ombedes kontakta författaren i förväg på carl_henrik.carlsson@valentin.uu.se för distribution av texten.

Den som vill gå på seminariet ombedes kontakta författaren Carl Henrik Carlsson i förväg på carl_henrik.carlsson@valentin.uu.se för distribution av texten.

Alla intresserade är varmt välkomna!