Contemporary Perspectives in Education for Sustainable Development

Symposiet arrangeras med anledning av professor emeritus Rob O’Donoghue från Rhodes University, Sydafrika, besöker Uppsala universitet och det erbjuder en möjlighet att tillsammans från både svensk och sydafrikansk horisont diskutera perspektiv på utbildning för hållbar utveckling. Välkommen!

Keynote speaker: Prof. Rob O’Donoghue, Rhodes University

13.00-13.05  Introduction by Dr David O. Kronlid, Uppsala University.

13.05-14.00  Prof. Rob O’Donoghue, Rhodes University: Hand-Print CARE: An ethics-led  inclusion of environment and sustainability concerns in school subject disciplines.

14.05-15.00  Dr Kajsa Kramming, Uppsala University: Environmental collapse or sustainable  futures? Connecting ESD with young peoples’ negative feelings about the future.

15.00-15.15  Coffee break

15.15-16.10  Dr Stefan Bengtsson, Uppsala University: Dark Pedagogy: Uncanny encounters with the content of the third kind

16.15-16.45  Discussion moderated by David O. Kronlid