Ensamkommandes upplevelser & Professionellas erfarenheter

• Plats: Engelska parken 22-1017, Hus 22. Engelska parken, Uppsala universitet
  • Föreläsare: Mehrdad Darvishpour, docent i socialt arbete vid Mälardalens högskola. Kommentator Patricia Lorenzoni, CEMFOR.
  • Webbsida
  • Arrangör: Centrum för Mångvetenskaplig Forskning om Rasism (CEMFOR)
  • Kontaktperson: Patricia Lorenzoni

Den här antologin tar upp både framgångsfaktorer och hinder när det gäller de ensamkommandes livskvalitet, hälsa, välfärd, skolgång, arbetsmarknad och deras fortsatta inkludering och integration i samhället.

Antologin tar upp tre teman:
- Ensamkommande ungas inträde på arbetsmarknaden samt deras hälsa.
- Ensamkommandes egna upplevelser av mottagande, samhällelig etablering, integration och jämställdhetsutveckling.
- Myndigheters och organisationers erfarenheter, utmaningar och möjligheter för ungdomarnas integration.
På den här sidan kan man läsa mer om boken

OM FÖRFATTARNA

Antologins redaktörer är Mehrdad Darvishpour, docent i socialt arbete vid Mälardalens högskola och Niclas Månsson, professor i allmän pedagogik vid Södertörns högskola. Bokens övriga författare är verksamma vid Göteborgs universitet, Jönköping University, Linköpings universitet, Malmö universitet, Mälardalens högskola, Röda korsets högskola och Stockholms universitet.

MEDFÖRFATTARE:

Välkomna!