Malin Gingnell och Doris Rusch – Tvärvetenskapliga perspektiv på ångest

• Plats: Seminarium via Zoom (kontakta Maria Björkman för länk)
  • Webbsida
  • Arrangör: Institutionen för idé- och lärdomshistoria och Centrum för medicinsk humaniora och samhällsvetenskap
  • Kontaktperson: Maria Björkman

Medhum-seminariet

Vad är ångest? När är den en del av vårt mänskliga känsloregister, när är det ett kulturellt uttryck, och när blir det fråga om en sjukdom? Kan vi använda oss av metaforer för att förstå, och hjälpa personer som lider av ångestsyndrom? Detta seminarium skapar en tvärvetenskaplig dialog om ångest och hur spel kan skildra – och kanske lindra – den.

Malin Gingnell, Institutionen för psykologi/Institutionen för neurovetenskap: "Keep away or stay – anxiety disorders, neurobiology and treatment."

Doris Rusch, Institutionen för speldesign: "Grappling ghosts – Metaphorical game design to make intangible aspects of the human experience tangible."