Öppna samtal i nedstängd tid!

• Plats: Zoom (kontakta Julie Hansen för anmälan och länk)
  • Arrangör: Institutionen för moderna språk, Litteraturvetenskapliga institutionen
  • Kontaktperson: Julie Hansen

Fakultetsövergripande litteraturseminarium

Alla studenter och anställda vid Uppsala universitet är välkomna!

Temat för samtalet är Musikens betydelse.

Till människans mest gåtfulla egenskaper hör hennes förmåga att njuta av instrumentalmusik som ingenting ”betyder”. Å andra sidan njuter de flesta olika mycket av olika typer av musik t.ex. klassisk musik, jazz eller popmusik. Vad lyssnar vi helst på och vet vi varför vi har utvecklat våra preferenser? Betyder musiken särskilt mycket för oss i vissa livssituationer och vad har hänt under det gångna året då vi knappt har kunna höra någon musik live?

Valet av tema och den exakta utformningen av varje möte återspeglar deltagarnas önskemål. Varje möte har ett tema men detta kan behandlas relativt fritt. Deltagarna kan alltså ”avvika från ämnet” om ett givande spontant samtal utvecklar sig på det sättet.