Webbinarium om utbildningsmaterialet Av fri vilja – om Sveriges sexualbrottslagstiftning

Brottsoffermyndigheten sänder ett webbinarium om Av fri vilja – ett utbildningsmaterial om Sveriges sexualbrottslagstiftning. Under webbinariet får du som arbetar inom skola veta hur du kan använda utbildningen i din undervisning.

Ska du ska undervisa om sexualbrott, normer och frivillighet? Då kan Av fri vilja –Brottsoffermyndighetens webbutbildning och lärarhandledning om Sveriges sexualbrottslagstiftning vara användbar för dig. Med hjälp av färdiga övningar och filmer får eleverna reflektera och diskutera om var gränsen för frivilligt sex går.

Utbildningsmaterialet är kopplat till ämnesplaner och kursplaner för grundskolans årskurs 7 till 9, gymnasieskolan, grundsärskolan och gymnasiesärskolan.

Under det här webbinariet presenterar Anna-Karin Lundström och Josephine Sedlacek, handläggare på Brottsoffermyndigheten, materialet och berättar hur du kan använda det i din undervisning.

Mer information och anmälan på Brottsoffermyndighetens webbplats