UppTalk Weekly: Artificiell intelligens - hur smarta är maskinerna?

• Plats: https://uu-se.zoom.us/j/69571267380
  • Föreläsare: Thomas Schön, Beijerprofessor i artificiell intelligens vid institutionen för informationsteknologi, Uppsala universitet och vetenskaplig ledare för det femåriga projektet AI4Research
  • Webbsida
  • Arrangör: UppTalk Weekly, en del av teknisk- naturvetenskapliga fakultetens digitala kompetensutvecklingsinitiativ för alumner och samhället
  • Kontaktperson: Lina Sors Emilsson
  • Telefon: 018-471 2138

AI är teknik med i viss mån människoliknande egenskaper, såsom inlärning, resonerande och kreativitet. Men hur fungerar AI, hur smarta är maskinerna och när ska vi släppa loss tekniken att skapa bortom det vi människor kan göra? Möt Thomas Schön Beijerprofessor i AI i ett samtal om AIs grundpelare, vad är möjligt och vad bör undvikas med denna teknik som kommer definiera vår framtid.

Klicka här för att komma direkt till samtalet (zoom-länk)

Fyll i din e-postadress i detta formulär om du vill ha en påminnelse med zoom-länk via e-post 30 minuter innan samtalet börjar.

UppTalk Weekly är en populärvetenskaplig seminarieserie via Zoom där ni varje tisdag med start klockan 12.00 får ta del av intressanta samtal och tvärvetenskapliga panelsamtal med forskare från Uppsala universitet. Samtalen kretsar kring samhällsrelevanta ämnen där ni som åhörare har möjlighet att ställa frågor till våra forskare.

UppTalk Weekly är en del i teknisk- naturvetenskapliga fakultetens satsning på onlineutbildningar för alumner och allmänheten.

Läs mer om UppTalk Weekly och se kommande samtal