Mental Health Week 14 oktober

• Plats: Campus Gotland, Visby domkyrka samt online
  • Webbsida
  • Arrangör: Studenthälsan, Universitetskyrkan, Studentservice Farmaci, Medicin och Vård, Institutionen för psykologi,Fenix ungkulturhus
  • Kontaktperson: Sofie Westberg
  • Temadag

Välkommen till Studenthälsans Mental Health Week mellan den 11-15 oktober 2021! Veckan anordnas i anslutning till den årliga internationella Mental Health Day som äger rum den 10 oktober.

Vi på Studenthälsan vill att du som student ska må bra under tiden du studerar hos oss. Vi vet också att man inte alltid mår bra och att livet som student och människa stundtals kan vara utmanande på olika sätt.

PROGRAM MÅNDAG 11 OKTOBER 2021
PROGRAM TISDAG 12 OKTOBER 2021
PROGRAM ONSDAG 13 OKTOBER 2021
PROGRAM TORSDAG 14 OKTOBER 2021 - se nedan
PROGRAM FREDAG 15 OKTOBER 2021

Klockan 10.30–12.00 - Workshop om existentiell hälsa: livsmod, livsglädje och livsmening
Var: Församlingshuset bredvid Visby domkyrkan
Vi utgår från WHO:s åtta dimensioner av existentiell hälsa för att hur se dessa kan påverka både den psykiska och fysiska hälsan i positiv riktning.
Arrangör: Universitetskyrkan/Visby domkyrkoförsamling.
Kontakt: Anna.lundgren@svenskakyrkan.se

Klockan 11.00–13.00 - Informationstillfälle och drop-in kring studierelaterad stress
Var: Online via Zoom
Vi presenterar enkla verktyg och tips för att identifiera och hantera - eller söka hjälp - vid studierelaterad negativ stress så tidigt som möjligt. Vi ger dig som student inom yrkesprogrammen vid farmaceutiska fakulteten samt masterprogrammen vid farmaceutiska och medicinska fakulteten möjlighet att ställa frågor under en digital drop-in.
Arrangör: Ina Stuhlmann; Carina Carlsson Studentservice Farmaci, Medicin och Vård
Länk: https://uu-se.zoom.us/j/69539319333

Klockan 12.10 – 12.50 - Mindfulness vid havet
Var: Utanför entren till D-huset på Campus
En stunds guidad mindfulness vid havet vid strandpromenaden. Mötesplats utanför hus D, Betty Pettersons hus. Medtag något att sitta på samt varma kläder. Kan ställas in vid regn.
Arrangör: Studenthälsan
Anmälan: studenthalsan-cg@uu.se

Klockan 12:15 – 12:45 - Lecture: Stress and Sustainable Student Life
Online via Zoom
Do you feel stressed by expectations, deadlines, and a high workload? Do you need tips for how to reduce or handle symptoms of stress? Join us to learn more about how stress affects us, how to prevent and manage it so as to create a sustainable and enjoyable student life!
Organizer: Student health services
Link: https://uu-se.zoom.us/j/61266532528

Klockan 12.15 – 13.00 - Föreläsning: Perfektionism: Psykologin bakom vår strävan efter perfektion
Online via Zoom
Att vilja göra så bra ifrån sig som möjligt är naturligt. Men att basera en alltför stor del av sitt egenvärde på att uppnå högt ställda krav kan bli negativt. I denna föreläsning ges en psykologisk förklaring till perfektionismen fördelar och nackdelar, liksom vad man kan göra för att hantera en ohälsosam strävan efter en viss standard. Föreläsare är Alexander Rozental, legitimerad psykolog och universitetslektor vid Institutionen för psykologi.
I samband med föreläsningen kommer det finnas möjlighet att ställa frågor.
Arrangör: Institutionen för psykologi
Länk: https://uu-se.zoom.us/j/62719082910

INSTÄLLT: Klockan 14.00 – 15.00 - Extra drop in hos Studenthälsan!
C-huset plan 3
Kom och träffa Studenthälsan på Campus Gotland, gör vårt livsstilstest och ställ dina frågor kring Studenthälsans verksamhet.

Klockan 16:00 – 17:00 - Föreläsning: Upp och ner – om att våga vara öppen med psykisk sjukdom
Var: Online via Zoom samt i Eva Netzeliussalen Blåsenhus
Instagramprofilen Henrik Wahlström berättar om att leva med bipolär sjukdom och om öppenhet kring psykisk ohälsa generellt. Detta riktar sig både till dig som själv lever med psykiska besvär, till den som är anhörig eller till den som bara är intresserad av ett öppnare samtal kring psykisk ohälsa. Det kommer ges möjlighet att ställa frågor både under föreläsningen och efteråt. I samband med föreläsningen finns samordnare för riktat pedagogisk stöd på plats.
Arrangör: Studenthälsan
Länk: https://uu-se.zoom.us/j/67446367474

Klockan 16:30 – 18:00 - Separatistiskt transgruppsmöte
Rindiborgen Tage Cervins gata 1
Separatistiskt transgruppsmöte för alla med funderingar om sin könsidentitet eller med transerfarenhet. Ett slutet rum för umgänge och samtal om att leva som transperson på Gotland.
Arrangör: Fenix ungkulturhus

Klockan 19:00 – 20:30 - Öppet regnbågscafé
Var: Rindiborgen Tage Cervins gata 1
Öppet Regnbågscafé för alla inom hbtqia+ eller som bryter mot normer om sexualitet eller identitet. Samtal om att komma ut och leva öppet på en liten ort med Gotland som utgångspunkt. Samtalsledare är Alex Lithander och Musse Ahlin från Fenix Ungkulturhus och med på mötet finns även representant från Rindi som kommer att svara på frågor och prata utifrån ett studentperspektiv när det kommer till organisering och sociala aktiviteter. Här kommer det också gå att få information om hur kåren arbetar för att skydda studenterna mot diskriminering och kränkande särbehandling under skoltid. På plats kommer det finnas möjlighet att köpa billig fika.
Arrangör: Fenix ungkulturhus

-------------------------------------------------------------

Mental Health Week arrangeras för att uppmärksamma psykisk hälsa och välmående och under veckan erbjuds en rad olika föreläsningar, workshops och aktiviteter. En del evenemang äger rum i Visby, en del i Uppsala och en del äger rum online. Läs mer om Mental Health Week och ta del av hela programmet på Studenthälsans webbplats.