Rektorsseminarium: Krantz utredning om forskningsinfrastruktur – vad tycker vi?

• Plats: Humanistiska teatern, eller följ seminariet via zoom https://uu-se.zoom.us/j/62400844078
  • Föreläsare: Professor Kristina Edström, rektorsråd forskningsinfrastruktur, Uppsala universitet. Astrid Söderbergh Widding, rektor Stockholms universitet. Stefan Bengtsson, rektor Chalmers.
  • Arrangör: Uppsala universitet (rektor)
  • Kontaktperson: Anneli Waara
  • Telefon: 070-425 0718

I somras kom – försenad – den sedan länge efterlängtade utredningen om ansvar, organisation och finansiering av forskningsinfrastruktur i Sverige. Under rektorsseminariet kommer de viktigaste punkterna i Uppsala universitets remissvar att presenteras och diskuteras.

I somras kom – försenad – den sedan länge efterlängtade utredningen om ansvar, organisation och finansiering av forskningsinfrastruktur i Sverige. Reaktionerna var blandande med röster som lyfte fram positiva delar och andra som besviket konstaterade att utredningen inte föreslår de hållbara lösningar som så kraftigt efterfrågats. Nu närmar sig deadline för remissrundan och lärosätena har jobbat internt för att ge tydliga kommentarer till utredningens innehåll.

Under rektorsseminariet kommer de viktigaste punkterna i Uppsala universitets remissvar att presenteras av Kristina Edström, rektorsråd för forskningsinfrastruktur. Därefter presenterar några inbjudna gäster sina perspektiv, följt av diskussion under ledning av prorektor Coco Norén.

Rektor Anders Hagfeldt inleder och är värd för seminariet.

Fika serveras 14.45-15.15 då seminariet inleds.

Antalet platser är begränsat till 100 personer enligt rådande riktlinjer. Kom i god tid för att vara säker på att få plats. Det är också möjligt att följa seminariet via zoom.

Bild: ESO/L. Calçada/ACe Consortium