Jubileumsgala på Kungliga Operan

Men anledning av 30-årsjubileet av Beijerlaboratoriet för gen- och neuroforskning, bjuder Anders Walls stiftelse anställda och studenter vid Uppsala universitet på en stjärnsprakande "Jubileumsgala på Kungliga Operan" - en film som hyllar konsten, vetenskapen och innovationen.

”Galakvällen är en hyllning till livet och den mänskliga förmågan och vad kunde väl passa bättre när samhället äntligen öppnar upp igen efter en svår tid? Vi behöver alla känna glädje, gemenskap och framtidstro” säger stiftelsens ordförande Anders Wall.

Bakom föreställningen står teaterikonen Linus Fellbom och operasångerskan Charlotte Hellekant (själv stipendiat), som såg möjligheten att skapa den unika konsertupplevelse de själva drömt om att få uppleva.

Tid: Den 6 december klockan 18.30.
Föreställningens längd: Ca 2 timmar.
Plats: Biograf Spegeln, Västra Ågatan 12, Uppsala.
Begränsat antal platser, först till kvarn. Föreställningen är endast öppen för studenter och anställda vid Uppsala universitet.
Biljetter finns att hämta i förväg i receptionen på Segerstedthuset.

Ta med covidpass/vaccinationsbevis och id-kort, det behöver visas upp vid inträdet till filmen.

Varmt välkommen!

Medverkande:
Anna Larsson, alt, hovsångerska
Malin Broman, violin
Per Tengstrand, piano
Elisabet Strid, sopran
Jakob Koranyi, cello
Cornelia Beskow, sopran
Emil Jonason, klarinett
Sofie Asplund, sopran
Ellen Nisbeth, viola
Maxida Märak, jojk/improvisation
Emma Sventelius, mezzosopran
AnnLouice Lögdlund sopran
Joel Annmo, tenor
Marcus Jupither, baryton
Daniel Andersson, accordeon
Peter Friis Johansson, piano
Allmänna sången, kör
Kungliga hovkapellet under ledning av David Björkman.

Filminspelningen har finansierats av Kjell & Märta Beijers Stiftelse

-----------------------------

I 40 års tid har Anders Walls stiftelse aktivt och framsynt stött forskning vid Uppsala universitet. Stiftelsen har dessutom delat ut stipendier till unga talanger inom naturvetenskaplig forskning, entreprenörskap, landsbygdsutveckling och musik.