Lansering av 'Samhällen i fara: effekten av väpnad konflikt på mänsklig utveckling'

  • Datum: –17.00
  • Plats: Zoom
  • Föreläsare: Andrew Harper, Håvard Hegre, Paola Vesco, Hannes Mueller, Johan von Schreeb, Jonathan Hall, och Branka Panic
  • Webbsida
  • Arrangör: Societies at Risk, Department of Peace and Conflict Research, Uppsala University
  • Kontaktperson: Angelica Lindqvist-McGowan
  • Telefon: +46 73 4697575
  • Seminarium, Akademisk högtid

Välkommen till lanseringen av det nya forskningsprojektet 'Samhällen i fara: effekten av väpnad konflikt på mänsklig utveckling' den 20:e maj 2022 kl. 15:30-17:00 i universitetshuset. Det går även bra att delta virtuellt.

Eventet hålls på engelska.

'Samhällen i fara' är ett multidisiplinellt forskningsprojekt lett av Dag Hammarskjöld-professor Håvard Hegre vid institutionen för freds- och konfliktforskning, Uppsala universitet. Projektet för samman forskare inom global hälsa, ekonomi, politices, freds- och konfliktforskning, samt global katastrofmedicin, för att studera effekterna av väpnad konflikt.

Eventdetaljer: 
Eventet öppnar med ett inledningstal av Andrew Harper, särskild rådgivare om klimatåtgärder till FN:s flyktingkommissarie. Därefter bjuder vi in forskare inom 'Samhällen i fara' till ett panelsamtal om det kommande projektet, nuvarande forskning om effekterna av väpnad konflikt, kopplingen till konfliktprediktionssystemet ViEWS, samt hur resultat från det nya projektet kan hjälpa beslutsfattare vid planering av förebyggande och förmildrande interventioner i utsatta områden.  

Eventet hålls på engelska och modereras av Branka Panic, grundare av 'AI for Peace' och forskare vid NYU CIC. Det är öppet för allmänheten och helt gratis. 

Fika serveras från 15:00. 

Läs mer om talarna på den engelska eventsidan. 

Registrering:

Registrera dig för deltagande i person i Sal X, Universitetshuset, Uppsala universitet (begränsade platser, först till kvarn)

Registrera dig för virtuellt deltagande

Vänligen anmäl dig senast 19:e maj 2022. 

 

Ytterligare information